OTEL & RESTORAN TASARIMINA SIRADIŞI BİR ÖRNEK

Ginkgo, benzersiz, farklı ve temiz salon tasarıma sahiptir. Portekiz’deki bu proje mimarın ilk projelerinden biriydi. Başlangıçta küçük bir oel havuzu olarak tasarlanmış. Bu çağdaş ve modern yapının iç ve dış dizaynı oldukça etkileyici bir tasarıma sahip. Kalın, dikdörtgen, dışa doğru çıkıntılı yapısı ile farklılık katmış. Bu dikdörtgen bölüm binanın giriş bölümü. Çerçeveyi anımsatan görüntüsü farklı bir boyut kazandırmış. Açık havada oturma alanı öncephede bulunuyor. Geniş cam ve yeşil renklerin kullanıldığı alan açık mekan anlamını zorlayan bir güzellikte. Aydınlatmalarında mekana verdiği hava kusursuz. Aydınlatma yerleşimi ve planlaması görülmeye değer. Başlangıçta küçük bir bar bölümü düşünülmüş ancak daha sonra değişerek geniş kapsamlı bir bar konsepti oluşturulmuş. Merkezde bulunan yeşil duvar iç mekan tasarımını dengelemiş ve ortamda dengeleyici, taze bir nefes oluşturmuş. Prefabrike betondan yapılmış duvarlar sistemin bir parçası olmuş.

Mimar: Tiago Rosado

Ginkgo Lounge is contemporary clean, unique, different and comfortable lounge design located in Portimao, Portugal designed by Tiago Rosado. This project was one of the architect’s first projects. Originally designed as a small, hotel poolside bar, the design for Ginkgo Lounge demanded more – more size, more space, more style. The name ‘Ginkgo‘, which is the name of a species of trees that exists for over 30 million years, is a reminder of the longevity of the good ‘design’, in this case by nature. This contemporary structure is impressive for its unique indoor/outdoor layout. A bold, while border frames the entrance to the long, rectangular space. An alfresco seating area leads to the structure’s front facade – a wall of windows. Inside, the expansive glazing creates a sense of the outdoors, enhanced by the spring-green color scheme. The central green wall balances the composition and gives a fresh environment to the space. The concrete wall is part of the structural system (prefabricated concrete): it was left ‘as it is’ when the contrast that this ‘raw’ material gave to the ‘clean’ space was seen: initially the wall was supposed to be adorned with a work of art.

Konuyu Paylaş! Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş