Farklı Tasarımlar Şişecam Ar-Ge Binası

şişecam ar-ge binası

Şişecam Araştırma ve Geliştirme Merkezi

Şişecam Ar-Ge binasında camın, bina bütününde değişim niteliklerde kullanılması prensibinden yola çıkılmış.

Tüm cepheler cam ile detaylandırılarak, Şişecam’ın ürünlerinin vurgulanması ve şeffaf bir araştırma ortamının yaratılması hedeflenmiş. Cephe düzleminin dışında, doğu ve batı cephelerinde güneş kırıcılar ile içerideki ısı ve ışık kontrolü yapılması amaçlanmış. Ar-Ge Merkezinin iki arsanın birleşmesinden sonra tamamlanacak olması tasarım için önemli bir kriter olmuş. Yapının arsalar ayrı iken fonksiyonel ve estetik bir birim olması ve arsaların birleşmesiyle aynı prensibi devam ettirerek tamamlanmış bir komplekse dönüşmesi düşünülmüş. Mevcut kampüsün atmosferi ve binalar arası oluşturulmuş açık alanlar, yeni yerleşimde aynı prensiple tekrar edilmiş.

Ofis ve laboratuar binaları, fonksiyonlarına uygun farklı genişlik ve kat yüksekliğinde, iki ayrı kütle olarak tasarlanmış, parselin doğu ve batı sınırlarına paralel yerleştirilmiş. Böylece orta mekan Ar-Ge merkezinin nefes alma noktası, yarı açık geniş bölge niteliğinde aynı zamanda yeşil ve su elemanları ile zenginleştirilmiş amfi-yarı açık oturma alanlarına dönüştürülmüş.

Konuyu Paylaş! Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş