Facebook Ofis ve Çalışma Alanı Tasarımı Projesi

Studio O+A tarafından tasarlanan Facebook Ofisleri farklı çalışma tarzına sahip. İç mekanda; özel ve açık çalışma alanları, birkaç küçük toplantı odaları ve Facebook’un işbirliği ve uyum içinde çalışmalarını yansıtan rahatlatıcı mekanlar bulunuyor.

Mekan tasarımında ağırlıklı olarak çalışanların rahatlığı ve özgürlüğü esas alınmış. Çalışanlarla röportajlar yapılarak çalışma alanlarında kullanılacak farklılıklar belirlenmiş. Çalışanların herbirinin değişik yerlerden gelmesi ve farklı kimliklerde olmaları da göz önünde bulundurulmuş. Facebook çalışanları için geniş bölümler oluşturulmuş sanki sokaklar arasında yada bir mahalle meydanında dolaşıyormuş hissi verilmiş. Şirketin yönecileri ise merkez alanda ve tüm çalışanları görebilecek şekilde konumlandırılmış.

Yeşil bina kurallarıda esas alınarak bir mimari çalışma gerçekleştirilmiş. Enerji tasarruflu aydınlatmalar ve daha bir çok doğaya faydaları mimari düzenlemeler yapılmış. Bu yeni ofisin tasarım hedefi binanın estetik, eğlenceli, dinamik ve şirketin genç personeli için uygun bir alan oluşturmaktı.

Konuyu Paylaş! Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş