Çölde Bir Vaha Gibi..

vaha rezidans

Vaha Rezidans

Kompleksin tasarımı blok ve yükseklik olarak verilmiş imar sınırları içinde şekillenmiş..

Konut bloğu, konut çözümleri için fazla derin tanımlanmış olduğundan ortasında bir atrium oluşturarak hem daire birim alanları ölçeklendirilmiş, hemde sıradışı bir rezidans iç meknı elde edilmiştir. İri, kütlesel imar formu eğrisel balkon hareketleri ve organik formlu cephe kurgusuyla hafifletilmiş. Aynı şekilde ticaret imarlı alçak bölümde eğrlisel hatlarla ve atriım2un içte ve dışta eğrisel karakter birliği yaratan bir tutumla tasarlanmış. Bu eğrisel hareketler yalnızca biçimsel bir kaygıyla değil, birimlerin manzaraya yönelişlerini artırmak için de yapılmış.

Balkon ve parapetler aynı zamanda güneş kırıcı olarak işlev görüyor. Ayrıca güney ve batı cephelerinde organik düzende, gerektiğinde açılan rulo sunscreenler kullanılmış. Bunların açılıp kapanmasıyla cephe karakteri hergün değişiklik gösteriyor. Her iki atriumda da panaromik asansörler bulunuyor. Kapısından, korkuluklarına skylight’ından aydınlatmalarına kadar her detay bu binaya özgü olarak tasarlanmış.

Konuyu Paylaş! Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş